Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
-)BelgiskavåfflorMånga. Det belgiska våffeljärnet däremot kommer att användas flera gånger och varianten med nutella, banan och grädde var helt i min smak
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiskavåfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Anette tog med sig sitt belgiska våffeljärn och vi drog igång våffelmakeriet. Skagenröran enligt recept nedan gissar jag räcker till några våfflor men kanske inte till så många som 12
För det är just där som jag ätit världens godaste våfflor. De våfflorna har fått mig att köpa ett belgiskt våffeljärn och otaliga gånger desperat försökt ändra mina recept för att få dem lika goda
Den typiska belgiska våfflan är högre, lättare och fluffigare än en klassisk våffla. De är även större än vanliga våfflor, så det är en fördel om du har ett speciellt järn när du steker dem
Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg. 2 ägg1 msk strösocker50 - 75 gram smör1 tsk bakpulver2 tsk Vaniljpulver3 dl mjölk2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.