Den färdiga glutenfria pizzabotten är bekväm att ha på lut i kylen och är i mitt tycke riktigt god, men självklart kan du användavilken sorts pizzabotten du vill och i övrigt följa receptet
Vi har tidigare gjort en annan variantavbananplättar, dessa med dinkelmjöl och helabananskivor i och dom var goda även dom, men nu när vi försöker dra ner på kolhydraterna så är glutenfritt helt perfekt
Då måste man förstås få en alldeles egen tårta, men eftersom Lilla I har förståndiga föräldrar (och en ännu förståndigare mormor, haha) som inte tycker att hon ska vänja sig vid en massa sötsaker, skulle det göras en lite nyttigare tårta
Voilà. Bakade (Glutenfri) tårta med tydlig inspiration avsemla på den stora Karl-dagen. Vispa. Blanda så. Jag användeLeila Lindholms Klassisk Tårtbotten men gjorde den glutenfri, dvs med mandelmjöl och psylliumhusk istället för vetemjöl
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.