1 ägg1.
Kör havregrynen till ett pulver i en mixer eller blender. Blanda i en bunke med bakpulver, strösocker och salt.
12. Vispa
ihop mjölk, flytande och smör med ägg. Vispa ner i mjölblandningen och låt det svälla några minuter.
13. Hetta
upp en stekpanna med smör och häll i cirka 1 deciliter pannkakssmet per pannkaka. Stek gyllene på båda sidor. Servera med sirap och nystekt bacon.
Foto. Eva Hildén. Receptet är hämtat ur min bok ”Sju steg till ett friskare jag. utan gluten mjölk och socker” och anledningen till att jag delar receptet här på bloggen är att jag vill att alla som provar det ska lyckas
Glutenfriaamerikanska pannkakor (2 portioner). Glutenfriaamerikanska pannkakor (2 portioner). Lite tjockare pannkakor på amerikanskt vis med smör och socker i smeten
Ni får nöja er med mina gamla glutenfria våffelrecept ( här eller här), eller leta i andra bloggar, som bjuder på både glutenfria och vanliga våffelrecept av alla de slag i dessa våffeltider
De här var bara för goda, fluffigal, lagomt söta och ja helt perfekta. Tror de kommer passa perfekt på långa helgfrukostar men de passar också bra som lyxig vardagsfrukost som idag eller mellanmål
FREDAGSGOTT. Jag ville testa att göra pannkakor av havremjölk. Googlade litegrann och hittade ett recept som inte bara innehöll havremjölk utan även havregryn istället för mjöl
Jag har gjort en grundsmet till glutenfria, amerikanska pannkakor och tillsatt saffran. Ett naturligt glutenfritt, mättande, närningsrikt och supergott recept på frukost- eller brunchpannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.