Bröd, babyspenat, lax, avokado, svamp och toppa till sist med pepparrotskrämen. Skär upp svampen och stek den i olivolja med önskade kryddor, skär därefter upp lax och avokado och sedan är det bara att montera ihop din wrap
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås). Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
salt och malen vitpeppar efter smak. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Toppa med ruccola, avokado, speck, fetaost och granatäppelkärnor - eller annat du tycker passar. Jag föredrar ändå att baka och laga själv, så jag tog fram mitt superrecept på glutenfria bagels som jag gjort en gång tidigare, och slog slag i saken
Vispa ihop ägg, olja, honung, balsamcrème och havregrädde och tillsätt i den torra blandningen. Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och fullproppat med en massa nyttigheter
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.