Glutenfri tacopaj, alt ”vanlig”. Det blir ett tunt spröt skal, påminner nästan om tacoskal!
Glutenfri pajdeg
3 dl
bovetemjöl
2 dl
boveteflingor
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
50 g
smör
1 1/2 dl
mjölk
ELLER
Sconesdeg
2 dl
grahamsmjöl
2 dl
mjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
50 g
smör
1 1/2 dl
mjölk
Till pajfyllningen
1 msk
smör
1 hackad
gul lök
500-700 g
blandfärs
1 påse
tacokrydda
1 dl
vatten
4 tomater
1 stor grön paprika
1 skivad
gul lök
4 dl
cremé fraiche
2 msk
majonäs
1 par
drag på vitpeppar kvarnen
2 dl
riven ost
Gör så här
Blanda degen i en mixer. Kavla ut riktigt tunt på en plåt med bakplåtspapper, (lägger ett papper över så går det lättare).
Fräs den hackade löken i en stekpanna och tillsätt köttfärsen, kräma på med hettan så att den inte kokas! Häll över tacokryddan och vatten, låt koka in.
Skär tomaterna och löken i skivor, paprikan i bitar.
Blanda Cremé fraichen, majonäsen, den rivna osten, vitpeppar och saltet.
Fördela köttfärsen på pajskalet, strö över grönsakerna och kleta ut smeten.
Jag gjorde pajen på laktosfritt smör och laktosfri grädde eftersom jag hade kvar sedan förra helgen då min syster var här (som äter laktos- och glutenfritt)
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
För er som inte vet så äter jag själv inget gluten, jag kör lågkolhydratkost vilket innebär att jag fick göra en glutenfri pizza och en vanlig till resten av familjen
Lunch/Middag,. Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
leife-7
Kan inte öppna beskrivningen!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.