Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrönoch chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Skåra dem med en kniv så de är lättare att bryta isär när de är färdiggräddade. ½ dl solroskärnor. Blanda i det rumstempererade smöret och sist filmjölken
Serveras tillsammans med ost eller marmelad och en kopp te. Perfekt att bryta av julbaket med, men du kan också med fördel krydda med lite kanel för en juligare känsla
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.