Men den här smörgåstårtan är nog denenklaste man kan göra, det är sammafyllning i alla lager, jag användeglutenfritt landgångsbröd från Kea bagerietDetta behöver du
Anledningen till att det är bra att använda en avsvalnad stuvning som fyllningoch annat som är riktigt geggigt, är att den glutenfriasmörgåstårtan lätt blir lite torr och behöver därför lite mer fyllningmed vätska
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
Men för oss vuxna är spenat rena hälsobomben och innehåller massor med mineraler och vitaminer. Du kan naturligtvis fylla pannkakorna med något helt annat om du föredrar det, fisk, skaldjur eller kanske något vegetariskt
Mixa ihop ägg, majonnänäs, yoghurt, parmesan och krydda och häll på. Den här pajen till exempel, som smakade gott efter en dag i spisvärmen med pepparkaksbak och fruktkaketillverkning
Vispa ihop ägg, smetana, grädde ochpepparrotsvisp, och krydda med lite salt och vitpeppar. Jag köpte med mig en del hem, både hel pepparrot, riven pepparrot, perpparrotsvisp ochpepparrotsost
Mixa samman alla ingredienserna utom rödlöken till fyllningen. Smörgåstårtan passade jag på att göra kvällen före vi skulle tillbringa en heldag på Naturhistoriska muséet
Mixa ihop ägg, grädde och den andra halvan av mozarellan med en aning salt. Landleys kök bjuder på tonfiskpaj med skal av vita bönor, och Emmas Shape me up gör en kyckling- och broccolipaj med just vita bönor i skalet
Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop medfyllningen
Kommentarer
Birgit Sten
Glutenfri smörgåstårta
Logga in eller Registrera för att kommentera.