Glutenfri semla (Den ultimata)
AMBROSIAS glutenfria
AMBROSIAS glutenfria
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 st stora eller ca 24 små 1 msk Husk
  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 100 g Tre mix eller Jyttemjöl
  • 400 g Finax mjölmix (röd förpackning på vetestärkelse)
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 75 g smör
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk havssalt
  • 1 ägg till pensling
  • 200 grader Värm upp mjölken till ca 45 grader och vispa ner Husk och Tre mix i den i bunken, låt svälla i 10 minuter Mortla under tiden kardemummakärnorna.
  • 1/3 till sist, knåda i ca 5 minuter Knåda in äggvitorna tills de precis går in och tillför resten av mjölet under knådning några få minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.