Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
The post Saftigaglutenfria lussebullar appeared first on Angelas Heaven. Nu är det snart dags att börja göra lussebullar och jag har tjuvstartat lite med de här lussebullarna som är helt glutenfria
Har du en överbliven potatis i kylskåpet. Gör en god kaka vetja. Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Jag hade citroncurd kvar i en burk efter tidigare kakbakeri, och pytsade i den i smeten, vilket gav både saftighet och en fräsch citronsmak till kakan
Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet. 1ca 750 g finax glutenfri mjölmix. 150 g jäst, rumsvarm 5 dl mjölk, rumsvarm 2 msk fiberhusk 200 g smör, rumsvarmt 1 dl vit sirap 0,5 dl strösocker 1 ägg ca 1 krm salt 2 tsk malen kanel, malen ca 750 g finax glutenfri mjölmix
Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix. Brödet innehåller mycket fibrer och får saftighet och fin färg från lingonsylt och nyponskalmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.