1 Grädde
och lingon1. Ställ ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop alla torra ingredienser. 3. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. 4. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd. 5. Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. 6. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. 7. Servera sedan med grädde och lingon.
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Om du inte gillar gojibär kan du givetvis byta till något annat, russin eller torkade lingon t ex. Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd
½ dl vispgrädde. Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.