Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Den här gången valde jag att fylla min rulltårtamed äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Rulltårta går verkligen snabbt att baka och innehåller ingredienser som du ofta har i skafferiet. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan och sockra lätt med ca 1/2 msk socker
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på, det kan hjälpa att fukta pappret lite med vatten
Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtanmed skarven ner. Bred fyllningen på rulltårtan. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg
Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan och sockra lätt med ca 1/2 msk socker
Sätt ugnen på 250 graderVispa ägg och socker pösigt med elvispVänd ner mjölmixen och bakpulvret i äggsmetenRör sist i mjölkenHäll smeten på ett bakplåtspapper som du har smörat liteStrö lite mandelspån överstGrädda kakan i mitten av ugnen i ca
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappet Låt svalna innan du skär upp
Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan och sockra lätt med ca 1/2 msk socker
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.