Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Den här gången valde jag att fylla min rulltårtamed äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt
Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtanmed skarven ner. Bred fyllningen på rulltårtan. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg
Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt
När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfrirulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappet Låt svalna innan du skär upp
Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.