Den här gången valde jag att fylla min rulltårtamed äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Platta till dem lite försiktigt, pensla med det resterande ägget och strö över pärlsocker. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)Tillsätt äggetBlanda i dom torra ingrediensernaArbeta samman till en degForma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitarRulla till små bollar och lägg i små pappers formarTryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsyltGrädda i 200 grader ca 15-17 minuterGår jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet 300 g smör
Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. Idag blev det i alla fall rulltårta ( med extra mycket smörkräm enligt dotterns önskemål)
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka. Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.