Det blev en LCHF äppelpajmed en hemmagjord variant på vaniljsås. Pudra dem med kanel. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Kanelig äppelpajmed krispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Grundreceptet till den här ultimata äppelpajen kommer från en av de senaste numren av Amelia och det är såklart Jessica som har tagit fram det
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchini och en likaledes överbliven klick smetana
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan ochgetost
Du kan använda vilket sorts pajskal du vill till pajen, men mitt blev förstås glutenfrittoch den här gången med en blandning av bovetemjöl och rårismjöl
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Jag har länge tänkt göra en sådan här typ av äppelpajoch spånat och skissat på ett recept. Den här godingen till äppelpaj serverades till min kära pappa igår på fars dag
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås Glutenfri bär- ochäppelpajmed hasselnötmjöl. Det behövs inte så mycket för att det ska sätta hasselnötskaraktär på pajen, och dessutom blir ju pajen glutenfri
Jag har för övrigt verkligen förälskat mig i färska dadlar som sötningsmedel – de ger en riktigt fin sötma utan att för den skull ge så mycket smak i sig självt, till skillnad från t ex torkade dadlar, fikon eller aprikoser
Glutenfri grönsakstårta med rödbetor ochgetost. vegetarisk ochglutenfri. Detta recept på paj med skal av mandelmjöl och potatismjöl med quinoa i, samt fyllning av morot, rödbetor och chèvre fanns med i ett nummer av Coops tidning Med Mera nyligen och vi bestämde oss för att testa det eftersom vi har mycket rödbetor och det lät spännande med quinoa i degen
Socker - ochglutenfriäppelpaj. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Knäckig och krispig äppelpajmed extra crunch av hasselnötter. Skär mellantjocka klyftor av äpplena (gärna med skalet kvar om du använder ekologiska äpplen) och lägg i ett jämnt lager i pajformen
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.