För ett tag sedan delade jag ju med mig av ett recept på vegopajmed ett pajskal gjort av bönor. På ett litet ställe, på en bakgata i Trastevere i Rom avnjöt jag tillsammans med mina väninnor min allra första pizza, och den var himmelsk
Spola avmediskallt vatten och låt rinna av. Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
Om man inte tål mjölk kan man i stället för pepparrotsosten ta Sour Supreme - av soja - och smaksätta med färsk, riven pepparrot och lite salt, samt använda någon alternativ grädde
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaochKravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Skalaoch tunnflisa vitlöken, flå salsiccianoch smula sönder den så mycket som möjligt. Jag har tidigare testat annan glutenfri gnocchi av andra märken, men de har innehållit betydligt fler i mitt tycke onödiga tillsatser och ingredienser
Skalaoch hacka lök och vitlök. Den här måndagens vegorätt får bli lite annorlunda men väldigt god - härligt färgsprakande paprikor med en fyllningav blandad svamp, babyspenat och det naggande goda, rödbruna, lilla fröet canihua
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomateroch bitar av mozarella i pajskalet. Och jag har helt snöat in på pajskalav kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.