Kladdkaka medsmakav dumle. Enligt min dietist kan jag äta produkter med den märkningen och det är jag glad för eftersom den här kladdkakan är något av det godaste jag vet
Vispa ihop mandelmassanmed smör och socker med elvispen. Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Receptet kommer från senaste Lantliv mat&vin och ser ut så här
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksättamed exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smakenmed citronmarmelad och så rejält med vanilj
Det kan även dotter och måg som var här igår kväll och provsmakade intyga. Jag berättade ju igår att jag tänkte ge mig på att förvandla en del av recepten i "Julens Söta Saker" till glutenfria alternativ
Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smakav just mandel. Till och med Vincent tyckte om den, och han ratar typ alla bakverk han får smaka (oavsett socker eller inte)
Idag tänkte jag fresta med en päronkakaav det lite mer nyttiga och rustika slaget. Visst kan man fika med gott samvete utan att sätta i sig en massa socker och vetemjöl
Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet
Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smakav just mandel. Päronkakan innehåller "päronmos", och detta har jag själv kokat av päron, kokosolja och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.