Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut:-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Här kommer i alla fall hur jag gjort.
2 st
tårtbottnar
5 dl
florsocker
2 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker
200 g
mjölkfritt margarin
1 dl
havredryck eller risdryck – allt beroende på hur du tål havre. Givetvis går sojadryck bra om du tål det.
Äntligen så har jag provat att baka bullar, jag har dragitmig så länge för att prova, jag trodde att det skulle var bökigare än det var och att degen skulle va kladdig och svårhanterlig och inte gå att kavla, men fel fel fel det varhur smidigt som helst, och hur goda blev dom sen, jo supersuper goda
I med mjölmixen och vaniljsockret. Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda socker och ägg tills det blir poröst. Blanda därefter ner de andra torra ingredienserna och blanda tills det inte är mjöligt
Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Blir 1 pizzadeg, naturligt glutenfrioch vetefri. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunnt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar
Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Låt den svalna helt, lägg en skärbräda över och vänd plåten om, ta försiktigt av bakplåtspappret, sitter den fast, låt den stå i några minuter till och dra av (men brukar vara lätt att lyfta av)
Vi fotade kanelbullar, glutenfriochmjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
I helgen reser jag till sommarstugan och där har jag inte tillgång till internet, så vill önska er alla kära läsare, gamla som nya en god helg och på återseende nästa vecka
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor
Detta recept kommer från Maria Blohm & Jessica Frej och jag hittade det i en av söndagsbilagorna. Jag tog espresso och la även i en nypa salt även här för en bättre smak
Jag har gjort med glutenfria havregryn och med hirsflingor för dem som inte tål havre. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfria med vatten som degspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.