Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Som en genuin son av de djupa norrländska skogarna bjöd han på äkta pitepalt till huvudrätt, och för att följa upp det norrländska temat enades vi om att det skulle smaka bra med något med hjortron till efterrätt
Vispa ägg och sötning pösigt. Supergod, saftig morotskaka. 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med). 1 tsk kanel. 1 dl crème fraiche. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med). 1 tsk kanel. 1 dl crème fraiche
Recept är från boken nytt fikabröd - baka gott utan gluten. Kul har det varit hur som helst med liv och rörelse i trädgården, för vi hade tur med vädret och kunde vara ute den mesta av tiden
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfriamorotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Vispa ihop allt med elvisp eller i bakmaskinen tills jästen har lösts upp. Det är både jäst och bikarbonat i det här receptet och jäsningstid, men går fort att svänga ihop och det gillas
Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. Vispa äggen och sötningen separat tills det blir pösigt, det tar några minuter, i en stor skål
Det här receptet gjorde jag i helgen när vi hade städdag på vår dotters skola. Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfrimorotskaka till kaffet
Till hennes födelsedag hade vi bakat lite. Några gluten & mjölkfria bakverk som blev riktigt lyckade. Glutenfritt ströbröd och mjölkfritt margarin till formen
Det är nämligen dags för oss i Team Kafka (ja, vi har kallat oss så) att käka upp våravinstpengarsomvi har sparat ihop, det har faktiskt blivit en hel del stålar under våren
Låt svalna några minuter och vispa sedan ned husk lite i taget under flitig och ständig omrörning. Idag blir det alltså ett litet bonusinlägg igen så att ni också ska hinna baka
flingsalt och någon örtkrydda, eller färdigt ramslökssalt vilket jag använde. Låt torka till en stund i rumstemperatur - kanske en halvtimme eller lite mer - skåra i önskad storlek, och grädda sedan knäcket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.