I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina scones med havregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Rör det mjölkfria margarinet pösigt i en annan bunke. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar
Recipe in ENG…. Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor
Goda glutenfria och mjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. 200 g mjukt smör, laktosfritt eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarin2½ dl rårörsocker4 ägg1 dl päroncognac, Xanté - alternativt pressad apelsin100 g sura körsbär50 g gula russin50 g sultanrussin100 g syltade apelsinskal50 g skållad, skalad mandel50 g naturella pistaschnötter3 dl ljust bovetemjöl1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver2 tsk fiberhuskLägg körsbär och russin i blöt i cognac några timmar eller över natten
Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda
Jag har vid några tillfällen fått förfrågan på mailen om recept på goda, glutenfria kanelbullar. Om du behöver göra bullarna helt mjölkfria tar du mjölkfritt margarin och någon alternativ mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.