Har man inte choklad chips så går det bra med Marabous mjölkchoklad eller mörk choklad. Nä, fram med människor som vågar se sanningen och dessutom vågar stå för den
Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix. Recepten jag skapar med mjölmixen nu i början är enkla och neutrala så att ni har så stor användning av mjölmixen som möjligt
Jag blev sugen på att bidra med en liknande variant men utan gluten, mjölk och raffinerat socker. Banoffepaj är i sitt original en pajbotten på digestivekex, fyllning på karamelliserad mjölk och banan, slutligen toppas den med vispad grädde, skivad banan och gärna riven choklad
I paket färdig glutenfri fryst smördeg, jag använde Schärs. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker. ca 1/2dl med
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen. Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen
Kakorna är inte glutenfria, men om en vill ha en glutenfri variant som också är lite sega så kan jag rekommendera receptet på "Mumsiga kakor" [receptlänk]
Bröa gärna med den glutenfria mjölmixen. Det här är en riktigt mumsig kaka med mäktig chokladsmak. Om den inte behöver vara glutenfri så kan du använda vetemjöl istället för mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.