1 Pajskal2,5
dl bovetemjöl 2,5 dl teffmjöl 100 g smör, rumsvarmt 2 ägg 1,5 msk fiberhusk 3 msk kallt vatten 0,75 tsk salt
1 Fyllning1
gul lök 1 klyfta vitlök 800 g kantareller 50 g smör 3 ägg 2 dl créme fraiche 1 dl grädde 2 dl västerbottensost, riven 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm vitpepparSätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda skalet i 5 minuter. Vrid ner ugnen till 175 grader. Hacka löken och vitlöken. Stek lök, vit lök och kantareller i smör tills kantarellerna får lite yta. Det är bra att göra detta i omgångar. Lägg löken och kantarellerna i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, västerbottenost, salt, svartpeppar och vitpeppar. Häll det över kantarellerna och grädda pajen i 35 minuter.
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.