Glutenfri kantarellpaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 12,5 dl teffmjöl
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 12 ägg
  • 11,5 msk fiberhusk
  • 13 msk kallt vatten
  • 10,75 tsk salt
  • 11 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 1800 g kantareller
  • 150 g smör
  • 13 ägg
  • 12 dl créme fraiche
  • 11 dl grädde
  • 12 dl västerbottensost, riven
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 krm vitpeppar
  • 1 Pajskal2,5 dl bovetemjöl 2,5 dl teffmjöl 100 g smör, rumsvarmt 2 ägg 1,5 msk fiberhusk 3 msk kallt vatten 0,75 tsk salt
  • 1 Fyllning1 gul lök 1 klyfta vitlök 800 g kantareller 50 g smör 3 ägg 2 dl créme fraiche 1 dl grädde 2 dl västerbottensost, riven 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm vitpepparSätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda skalet i 5 minuter. Vrid ner ugnen till 175 grader. Hacka löken och vitlöken. Stek lök, vit lök och kantareller i smör tills kantarellerna får lite yta. Det är bra att göra detta i omgångar. Lägg löken och kantarellerna i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, västerbottenost, salt, svartpeppar och vitpeppar. Häll det över kantarellerna och grädda pajen i 35 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.