Årets julskinkagriljeradesmed ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Toppa med lite extra ströbröd. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Blanda 1 äggula med 3 msk valfri senap (jag blandade helgrov och Edvins). 1 äggula med
Griljerad skinka. Ta ur den rimmade skinkan ur plasten och torka av med hushållspapper. Griljera julskinkan i ugnen i ca 10 minuter tills den har en fin gyllene yta
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg och utan nötter. Testa med en potatissticka för att se om den är mjuk i mitten, annars kör du den ett tag till
Du kan ställa dig och göra en seitanskinka, men om du (som jag) inte riktigt tycker att julen är värd att stå i köket i flera dagar så kan det ibland vara skönt med ett liiiite snabbare och enklare alternativ
Häll sedan över mandelmjöl försiktigt så det täcker hela julskinkan och platta ut det med handen. Igår togs en oplanerad day-off från Sociala medier, välbehövligt ibland kan det tyckas
Men, den ”vanliga” griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med
Du kan ställa dig och göra en seitanskinka, men om du (som jag) inte riktigt tycker att julen är värd att stå i köket i flera dagar så kan det ibland vara skönt med ett liiiite snabbare och enklare alternativ
Min personliga skinkfavorit är knäckebröd med smör, skinka och en stark grovkornig senap. Julskinka. Snitta eventuellt fettet i ett rutmönster med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.