Idag tänkte jag bjuda er på en helt fantastisk ostpajmed fem olikasortersost. En innehållsrik sallad med massor av olikasorters grönsallad och andra grönsaker är också given till
Smaka av med ev. man har bråttom till olika aktiviteter eller innan jobbet. Jag själv älskar ostoch skulle nog kunna ha det i allt hihi men så tokig är inte
Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
Grönkålspajmed valnötter, hur smarrigt låter inte det. Och som om att det inte räckte med grönkål och valnötter i pajskalet så har vi dessutom lagt ner en smakrik ost, Västerbottensost för vår del, för att höja smaken ytterligare ett snäpp
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Jag föreställer mig att varianten medfetaost/soltorkade tomater också passar fint i min paj. Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
Mums med lite smör och några skivor god ost på. Brödet blir också gott att rosta lätt. Glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, och fullproppat med vitaminer, mineraler, fettsyror och andra nyttigheter
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här medglutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Mjölet jag använde är Chrisbels glutenfria mjölmix som jag skrivit om tidigare (här, här och här till exempel), och som grund använde jag den surdegsgrund som Isabel ger recept på i sin blogg
Riv osten. Dagens middag blev en ostoch kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 3-4 dl riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.