Jordgubb, hallon, körsbär, vinbär, hjortron är ju också jättegott. Glutenfri förstås. En riktigt lyxig variant med fyllning både av björnbärskompottoch en vit chokladkräm
Idag bjuds det i stället en superläcker paj med nektariner ochbjörnbär. På kvällspromenaden längs med havet bunkrade vi med vilda björnbär som det växte MASSOR av
Här kommer receptet på Mormors havresmulpaj medvinbärochbjörnbär. I helgen ska jag åka till min mormor i Eskilstuna och i vanlig ordning tar jag med en paj med fjolårets vinbär jag sparat i frysen
se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.