Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Både jag och Vincent har ätit våra brödskivor med smör och ost (jag har även varierat med brie). Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfriformfranska som fungerar utmärkt som rostbröd
Den här glutenfriaformfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Väg gärna ingredienserna istället för att mäta, det är extra viktigt vid glutenfri bakning eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam). ca 8,5 dl glutenfri mjölmix. Jag tog 6dl mjölmix och 2,5dl havremjöl för att få mer smak av havre. Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam). ca 8,5 dl glutenfri mjölmix
Som du säkert vet vid det här laget har jag och det glutenfria mjölmixerna krigat hårt många gånger och de flesta gångerna har det gått käpprätt åt varmare breddgrader
Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Jag äter inte bröd speciellt ofta längre men när jag äter det så ska det givetvis vara glutenfritt och också gärna ett LCHF-bröd
När jag nu har blivit nyfiken på att baka och laga mer medglutenfria råvaror har jag börjat titta på innehållsförteckningarna på många av de glutenfria mjölmixer som finns
Frasiga våfflor (naturligt glutenfria). En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Har knappt hunnit med något känns det som. Givetvis glutenfritt. Men jag var mest orolig för mitt växthus men det klarade sig galant, fick bara fästa ihop dörrarna med ett snöre, det var det enda
Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg. Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones
Vispa äggen pösigt med elvisp och häll i det smälta smöret. Glutenfriformfranska. Här är en formfranska utan vanligt mjöl, som jag bakade när vi skulle äta färska räkor en kväll för ett tag sedan
Varm, mättande, glutenfri gröt, som får kroppen att tina upp i höstkylan. Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Xantangummi fungerar som ett bindemedel och kan användas istället för eller tillsammans med fiberhusk som är vanligt i glutenfria bröd här i Sverige, för att få bra konsistens och saftighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.