Glutenfri filmjölkslimpa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 450 g Grov glutenfri mjölmix (jag använde Finax Grov Mjölmix)
  • 11 dl glutenfria havregryn
  • 12 ½ tsk Bikarbonat
  • 1½ tsk Salt
  • 1½ dl Mörk sirap
  • 15 dl Filmjölk
  • 12 dl Mix av nötter, frön och torkade frukter eller bär.
  • 1 Smör
  • 1 Glutenfria havregrynVärm ugnen till 175 °C
  • 1 Smörj och bröa en ugnsfast gryta som rymmer ca 3 liter, med smör och havregryn.
  • 1 Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke.
  • 1 Tillsätt sirap och filmjölk och blanda om.
  • 1 Tillsätt nötmixen och blanda i degen.
  • 1 Häll smeten i grytan och ställ in den i nedre delen av ugnen och baka i ca 1 timme.
  • 1 Låt brödet sätta sig i ca 5-10 minuter innan du lossar det från kanterna och vänder upp det och låter det svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.