Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl
Har du en överbliven potatis i kylskåpet. Gör en god kaka vetja. Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte. 5 dl glutenfri mjölmix. 5 dl glutenfri mjölmix. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd
I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. RECEPT 1 glutenfri limpa. 6-7 dl glutenfri mjölmix. 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt). ♥ 1 glutenfri limpa. 6-7 dl glutenfri mjölmix. 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.