I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Och de smakade väldigt fint och saftigt. Blanda i de glutenfria mjölen. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Blanda väl, men rör inte för mycket. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smakenmed citronmarmelad och så rejält med vanilj
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Här ska ni få ett fantastiskt god glutenfrichokladkaka som ni bara måste prova. Boken kommer i mitten av september och heter ”Baka glutenfrittmed Ulrika”
Kryddig chokladkaka. Smörj och bröa en sockerkaksform, gärna med löstagbar botten. utspädd med 1 msk hett vatten. Grädda i ugnen i 40 min, stäng av värmen och låt chokladkakan. utspädd med 1 msk hett vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.