Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Här ska ni få ett fantastiskt god glutenfrichokladkaka som ni bara måste prova. Boken kommer i mitten av september och heter ”Baka glutenfrittmed Ulrika”
Vi barnbarn kunde ibland vara lite kräsna om ena sorten var tex finska pinnar, så hon brukade göra sig till ytterligare och gjorde en underbar chokladkaka i långpanna med ett tjockt lager chokladfrosting på
Otroligt god och saftig mjuk kaka med rivna äpplen. Den söta och lite syrliga frostingen ger kakan en extra smakdimension men den är även god att äta precis som den är
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Glutenfrichokladkaka serverad med vaniljglass. en glutenfrichokladkaka bakad på bland annat kokosmjöl som jag serverade som en dessert till mig och Jonas (vi spenderade detta nyåret hemma på tu man hand, hur mysigt som helst)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.