160 grader
Smörj en springform med smör, pudra sedan med ett täcke av kakao, eller täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret, separera äggvita från äggula i två olika bunkar. Hacka choklad i en bunke och smält försiktigt i micron. Vispa äggula med en del av strösockret pösigt, sedan vispar du äggvitorna till maräng och vispa i lite i taget av strösockret. Blanda smör och smält choklad och blanda med äggulorna. Vänd i lite i taget av marängen med en slickepott. Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i
Här ska ni få ett fantastiskt god glutenfrichokladkaka som ni bara måste prova. I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
en glutenfrichokladkaka bakad på bland annat kokosmjöl som jag serverade som en dessert till mig och Jonas (vi spenderade detta nyåret hemma på tu man hand, hur mysigt som helst)
//Malin Glutenfria chokladkakor med saltrostad mandel. Jag tror minsann att jag lätt hade kunnat lägga en dag och mer till på att cruisa runt på trevliga bloggar
Glutenfri mandel - och chokladkaka. När min dubbelhaka Anne-Lie och vår väninna Razzy gick på glaskurs hos mig förra helgen hade jag bakat en glutenfri choklad- och mandelkaka enligt James Mortons recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.