Glutenfri bovetelimpa med lingon
Juliette
Juliette
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Igår provade jag att baka ett recept från Risenta som Åse Falkman Fredrikson på bloggen 56kilo.se också hade provat.
  • Hennes bilder på brödet såg så aptitretande ut att jag bara var tvungen att provbaka det brödet också och gissa om jag är glad att jag gjorde det! Jag har hittat ett nytt favoritbröd som kommer att bakas väldigt ofta här hemma!!
  • 2 dl krossat bovete (det var omöjligt att hitta krossat bovete i den stad jag bor i så jag körde helt bovete lite försiktigt i en matberedare tills det blev krossat och det funkade alldeles utmärkt!)
  • (PS Skålla bovetet eller skölj i hett vatten innan du krossar det för att få bort ett färgämne som heter fagopyrnin som kan orsaka allergiska reaktioner: DS)
  • 3 msk chiafrön
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 2 1/2 dl lingon (man kan ha färska eller frysta. Jag använde frysta)
  • 6 dl bovetemjöl
  • 1 1/2 msk psylliumhusk
  • 3 msk nyponskalmjöl (det var omöjligt att hitta nyponskalsmjöl i den stad jag bor i så jag använde mig utav nyponpulver istället som jag redan hade hemma. Fullproppat med c-vitamin och naturliga antioxidanter och utan tillaster!!
  • Pulvret kan du köpa här)
  • 1 1/2 tsk brödkryddor
  • 2 1/2 tsk salt
  • 25 gr jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2-4 msk råsocker eller honung (2 msk äts upp av jästen!) (Jag valde att använda 4 msk agave sirap för det var det jag hade hemma)
  • 2 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.