Igår provade jag att baka ett recept från Risenta som Åse Falkman Fredrikson på bloggen 56kilo.se också hade provat.
Hennes bilder på brödet såg så aptitretande ut att jag bara var tvungen att provbaka det brödet också och gissa om jag är glad att jag gjorde det! Jag har hittat ett nytt favoritbröd som kommer att bakas väldigt ofta här hemma!!
2 dl
krossat bovete (det var omöjligt att hitta krossat bovete i den stad jag bor i så jag körde helt bovete lite försiktigt i en matberedare tills det blev krossat och det funkade alldeles utmärkt!)
(PS Skålla bovetet eller skölj i hett vatten innan du krossar det för att få bort ett färgämne som heter fagopyrnin som kan orsaka allergiska reaktioner: DS)
3 msk
chiafrön
2 1/2 dl
kokande vatten
2 1/2 dl
lingon (man kan ha färska eller frysta. Jag använde frysta)
6 dl
bovetemjöl
1 1/2 msk
psylliumhusk
3 msk
nyponskalmjöl (det var omöjligt att hitta nyponskalsmjöl i den stad jag bor i så jag använde mig utav nyponpulver istället som jag redan hade hemma. Fullproppat med c-vitamin och naturliga antioxidanter och utan tillaster!!
Pulvret kan du köpa här)
1 1/2 tsk
brödkryddor
2 1/2 tsk
salt
25 gr
jäst
3 dl
fingervarmt vatten
2-4 msk
råsocker eller honung (2 msk äts upp av jästen!) (Jag valde att använda 4 msk agave sirap för det var det jag hade hemma)
Glutenfri pepparkaksrulltårta medlingonRulltårta. En härlig rulltårta med pepparkakssmak som tillsammans med en krämig och lite syrlig lingonfyllning ger en oemotståndlig och alldeles underbar smakupplevelse
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.