Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Vid behov serverar du något alternativ av kokos, ris eller soja till. Cornflakesen som jag använde kommer som så mycket annat jag har i skafferiet från Urtekram och är garanterat glutenfria
Mixa först ihop risflingor, kokosflingor och mandelmjöl så det blir finfördelat. Lägg kokoschipsen i en kraftig plastpåse och dunka/slå med handen så de krossas och blir mer finfördelade
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Tål du inte havregryn kan du byta till risflingor, hirsflingor eller boveteflingor. Servera efterrätten lite ljummen med en klick lättvispad grädde (eventuellt av alternativ mjölkfri sort), halvsmält vaniljglass eller vaniljsås
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat medglutenfri mjölmix. Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassa ochvitchoklad
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon chokladoch mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Toppa med kokos, ge den ett lätt tryck så det kommer ner i smeten. Smält smöret i en kastrull dra av från värmen och rör ihop med den vitachokladen tills den smälter
Jag rev ner vitchokladoch toppade med hackade hasselnötter och råsocker. Eftersom vår mellokväll med familjen Larsson gick om intet då äldste sonen spelade handboll i Vinslöv och de gick vidare och vidare i turnering så fick jag locka med lite fika på söndagen istället
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.