Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den är raw, vegan och glutenfri. Hallontårta medchoklad. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
I tidningen hittade jag ett recept på en banankaka och massor av andra recept bakade med kaffe…. Det var lättare på den tiden jag pluggade eller bara jobbade extra, då fanns det oändligt med timmar att leka i köket
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.