Det blev en LCHF äppelpajmed en hemmagjord variant på vaniljsås. Pudra dem med kanel. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Kanelig äppelpajmed krispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Grundreceptet till den här ultimata äppelpajen kommer från en av de senaste numren av Amelia och det är såklart Jessica som har tagit fram det
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Med smaksättning av en god getost och färsk rosmarin blev det en riktig höjdarpaj, som kan serveras precis som den är som vegetarisk rätt, men som också kan få sällskap av något kallskuret om man önskar det
Jag har länge tänkt göra en sådan här typ av äppelpajoch spånat och skissat på ett recept. Den här godingen till äppelpaj serverades till min kära pappa igår på fars dag
Jag har för övrigt verkligen förälskat mig i färska dadlar som sötningsmedel – de ger en riktigt fin sötma utan att för den skull ge så mycket smak i sig självt, till skillnad från t ex torkade dadlar, fikon eller aprikoser
Men den gör ju det när man har roligt, och roligt har jag haft när jag exprimenterat i köket och delat med mig av eskapaderna till er mina trogna läsare
I söndags gjorde vi gemensam sak och firade både födelsedagar och fars dag med pompa och ståt. I november duggar födelsedagarna tätt i familjen, och idag är det min tur
Glutenfri choklad & mint kladdkaka. Jag har nått en bit på vägen med min blogg och passerat ett stort tal idag, med det vill jag dela med mig av en sötsak dagen till ära
Socker - ochglutenfriäppelpaj. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Knäckig och krispig äppelpajmed extra crunch av hasselnötter. Skär mellantjocka klyftor av äpplena (gärna med skalet kvar om du använder ekologiska äpplen) och lägg i ett jämnt lager i pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.