4-5 st
(450 g) små syrliga äpplen ca 25 g smör ca 2 msk farinsocker eller ca 2 msk råsocker eller 1-1,5 msk sötströ 1-2 tsk kanel eller 1-2 tsk kardemumma
12 dl
havregryn 1 dl kokosflingor ca 75 g smör 1 msk farinsocker eller annat socker eller 0,75 msk sötströ 2 msk hackad sötmandel eller mandelspån eller hackade nötter
13 dl
vispgrädde
14-5 st
(450 g) små syrliga äpplen ca 25 g smör
1 ca
2 msk farinsocker eller ca 2 msk råsocker eller 1-1,5 msk sötströ 1-2 tsk kanel eller 1-2 tsk kardemumma
12 dl
havregryn 1 dl kokosflingor ca 75 g smör
11 msk
farinsocker eller annat socker eller 0,75 msk sötströ 2 msk hackad sötmandel eller mandelspån eller hackade nötter
3 dl Havregryn Glutenfri. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Den här pajen var en av de maträtter jag bjöd på när UNT gjorde nedslag hos mig för drygt två veckor sedan, och det resulterade i sin tur i ett riktigt trevligt matreportage nu i söndags
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås Glutenfri bär- och äppelpaj med hasselnötmjöl. Bären använde jag till fyra portioner glutenfri smulpaj med smak av hasselnöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.