Ät gärna äppelkakan lite ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält glass. Ytterligare ett recept på en saftig äppelkakamed vita bönor och tillhörande vaniljsås hittar du här
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Jag började för sex år sedan med en äppelkakamed citroncurd, och slutar på samma sätt med en citronsmakande äppelkaka, men den här gången med en glutenfri variant medhirsmannagrynoch mascarpone
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.