Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Vispa ned ägg, kokosgräddeoch kokosolja, och rör till en jämn smet. Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade
Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen
Det finns så mycket roligt att testa med bakning, och det kommer nya trender hela tiden. Har sett dessa ”nakentårtor” lite här och där och de ser så otroligt goda ut
Här bjuder jag på härliga saftiga blåbärs muffins med chokladsmak. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg. Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier
Jag gillar att dekorera den med blommor när det inte bärsäsong, och just nu skulle man kunna dekorera den med till exempel krulliga rabarberskal eller syrener, ifall man inte har några penséer någonstans
Det har hunnit gå ett par dagar sedan ni såg bilden på Facebook och Instagram på tårtan/desserten jag bjöd på när vi hade släkten på middag, men här får ni till slut receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.