Gluten- laktosfri- banan och chokladkaka utan socker. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf den. Ingen av oss mår bra av för mycket socker och ibland kan det finnas fog för att hålla igen på sockerintaget
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
En av dessa var mina favoritbrownies - "brownies utan mjöl" som jag kallar dom. De innehåller inga mejeriprodukter (den mörka choklad som jag använder kan dock innehålla spår av mjölk), och inte heller nötter eller mandel
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
Härligt med fikabröd som är fritt från glutenoch vitt socker. Jag såg att våra bananer började bli mogna och nästan övermogna så jag fixade till muffins igår till meditationsgruppen
Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka ochglutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Innan jag hann tänka klart fick jag ett mail där jag fick veta att en av tjejerna är vegetarian, en nötallergiker och två stycken äter inte laktos eller gluten
Mina brownies med kola och chokladganache. Bakade dessa godingar i helgen, enkelt och så himla gott. Passade perfekt med vispgrädde och glass till som efterrätt
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
byt ut ½ dl mandel mot vetemjöl, men då blir det ju inte glutenfritt). Nu har jag bakat den ena sockerfriaoch mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Du kanske gillarSupermusli fri från glutenoch raffinerat sockerOopsies med raw nutellaChokladdoppade rawbollar med smak av lakritsMugcake på naturligt visPåskgodis utan raffinerat socker
Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.