Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Spröda, krispiga och jättejättegoda. De här pepparkakorna är jag riktigt, riktigt nöjd med. Bara att mixa ihop alltsammans i matberedaren, låta vila i kylen, och sedan skära ut skivor och grädda
Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg
Väcker barndomsminnen hos mig och lingonen ger extra smak och saftighet. Vispa socker och ägg poröst. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten och vispa försiktigt ihop
Det går också bra att lägga till extra russin och hackade hasselnötter om man gillar det. Det finns inte så mycket mer att säga om smaken och kakan i sig, den är helt enkelt jättegod
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Koka upp det mjölkfria margarinet, sirapen, sockret och kryddorna. Sedan tidigare ligger ett recept på pepparkakor på bloggen – men i helgen gjorde jag om hela receptet – och de blev så himlans goda
I synnerhet när de är köpta på extrapris och lite extra billiga. Om man försöker tänka på miljön ska man bara köpa och äta fisk som man vet är MSC-märkt, det känner du säkert till redan
Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.