Glutenfri (mjölkfri) äppelkakamed mandel ochkokos. Lördag i boet och jag bakar en äppelkakamedkokosoch mandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs
Bakade en härligt saftig och mumsig äppelkaka i helgen, så gott med toscasmeten på, blir en hel del äppelkakor i huset då sambon tokgillar det, kul att variera sig lite genom att testa olika recept
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskaloch -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg. Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokosoch färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.