Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensenoch precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Det blev väldigt saftiga och luftiga korvbröd i lagom storlek. Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda. 6 dl (360 g) naturligt glutenfri mjölmix (finax har en helt vetefri, äggfri och mjölkfri). 2 dl (140 g) polentagryn. Tillsätt oljan och vattnet och rör runt tills allt blandat sig, arbeta sedan degen med händerna tills den börjar bli smidig (den kan vara riktigt smulig men den blir bra när man knådat i 3-5 minuter). Dela upp i 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar. 6 dl (360 g) naturligt glutenfri mjölmix (finax har en helt vetefri, äggfri och mjölkfri). 2 dl (140 g) polentagryn. 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar
Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakorDom är så spröda och jag ljuger inte när jag sägeratt dom smälter i munnen, dom är helt enkelt försvinnande goda, nästa gång får jag nog bakadubbel sats
Blanda sist ner vaniljsocker och smör i krämen. Vispa äggvitorna och socker hårt. ½ dl strösocker. Ringla sedan krämen över tårtan, bred efter det ut grädden och dekorera sist med jordgubbarna
och lite smulade frysta hallon mest för färgen. Låt plåten gärna stå kvar i avstäng ugn under natten. Vispa socker och äggvitorna till ett hårt skum och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.