Bred över hälften av isbergsalladsröran, lägg hälften av laxröran ovanpå. Räkor, röd stenbitsrom, rökt lax, dill, citronskiva och gurkskivorBlanda ihop fyllningarna
Själva kakan är både glutenfri ochmjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 3 ägg
Tillsätt sockret och vispa in det i äggen. Vispa äggen pösigt. Den här kladdkakan är ganska söt i smaken och passar bra att bjuda till dom som är vana med vanligt sötfika
Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt pösigt och fluffigt. Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfrioch fri från en massa annat också
Mjölkfritt, äggfrittoch kan göras glutenfritt. Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.