Perfekta till årets julbord. De bara smälter i munnen och glazen är så god. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Här fänkåls- och apelsinsallad. Glaze. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Rör nu ihop glazen och ställ kallt tills användningen. Revbensspjäll. Lägg spjällen på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med BBQ glaze på båda sidor
I dag åt vi det tillsammans med grillad sparris, sallad och chili-bearnaise. Glaze. Revbensspjäll kommer definitivt att ligga på grillen fler gånger i sommar
Ca 2 - 3 dl mjöl. ca 4-5 rader. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
10-12 bitar200 g choklad (jag tog 100 g mörk choklad och 100 g mjölkchoklad)200 g smör4 ägg4 dl strösocker2 krm salt1 tsk vaniljsocker0,5 dl kakao2 dl vetemjölSätt ugnen på 175 grader. 10-12 bitar
Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor. 1,5 dl vispgrädde0,5 dl mjölk0,5 dl ljus sirap200 g mörk kvalitetschoklad 70 %0,5-1 tsk flingsalt att strö över kakanSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.