Gjorde en kaka medsmakavrabarber igår, som fick stå till sig till idag. Häll de skurna småbitarna avrabarbern, tillsammans med vatten och sötningsmedel i en gryta
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Vispa resten av grädden och täck tårtan med det. Sätt plattan på medelhög värme och låt sedan rabarbern och sockret smälta samman tills rabarbern blivit som en smet ungefär
Rabarber- och jordgubbspaj medsmakav kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Då rinner överflödet avglazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. 1300 g rabarber rensad och skuren i bitar. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Vill du ha en helt slät mousse så sila av skalet, men det är en smaksak vad du föredrar. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1Lägg rabarberbitar, socker och vattnet i en kastrull och koka ihop. 1När bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav). 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Avslutamed att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Då rinner överflödet avglazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på
Blanda samman alla ingredienserna och din glaze är klar. Låt köttet ( i detta fall fläskkarré) grillas ett par minuter på varje sida innan du börjar pensla och fortsätt sedan pensla på i omgångar tills glazen tar slut
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.