Jag täckte tårtan runtom med Noblesseplattor av mörk choklad. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan påmed resten. Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vitachokladen bruten i bitar
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. På DN hittas ett recept med biskvier som inte är så konservativa som jag brukar föredra mina bakverk
Påskig kladdkaka med creme påvitchoklad & passionsfruktOBS. * Blanda äggulor och vispgrädde i en kastrull, värm påmedelhög värme tills första bubblan kommer
När man delar recept på en rabarbercheesecake medvitchoklad. Rabarbercheesecake medvitchoklad. Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Men jag får väl spotta upp mig och byta ut hemmamysbrallorna mot något mer representabelt och bjuda mig själv och maken på något gott ikväll medan vi beundrar alla pristagare och andra som haft turen att få en invitation
Fördela sedan massan i glasen med apelsinfiléerna och ställ i kyl fram till servering. Häll grädden över den hackade vitachokladen och blanda tills chokladen smält
Peppra medsvartpeppar/vitpeppar och salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.