Fyll hålrummet medsorbet. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Garnera med mynta och fikon. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre. 1 liter mangosorbet
Börja med en halv fryst banan, kör ner annan frukt, kör sedan i en halv banan till. Har du också sett den där på hyllan i elvarubutiken – yonanas, fruktsorbetmaskinen som påstås kunna trolla fram krämiga sorbeter på nolltid
I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Avsluta bomben med den sparade vaniljglassen, plasta och ställ i frysen. Glassbomb. Vänd upp på ett fat, dekorera med strössel och eventuellt lite tomtebloss
Ännu ett tips från oss till er är att klicka ner en skopa sorbet i ett glas bubbel, med eller utan alkohol, det är verkligen supergott och ett extra festligt sätt att servera på
(Själv föredrar jag att pressa mina apelsiner i en handpress då man slipper få med den beska smaken från apelsinskalen som man ofta får om man gör apelsinjuice i en råsaftscentrifug
Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Ta skålen med vaniljpulver i grädden och lägg över i en hög skål. Blanda resten av den smälta chokladen med olja och häll i skålen över marängerna och fyll på med chokladgräddsmeten
Utan att redogöra för världens längsta historia kan jag meddela att vi varit på Östra Sjukhuset sedan i lördags morse och vi är inlagda på deras special-BB för observation
Sorbet och sura band med hasselnötsmoussePortioner. Koka upp socker med vatten och glukos. Sorbet. Blanda citronsyran med vodkan och tillsätt detta, häll upp på silipatmatta i ett tunt skikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.