Ugn. 250°. Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Skär den otinade glassen i skivor. Fördela glassen på sockerkaksskivorna och lägg på en klick sylt eller några bär
För min del är det ett minne från 70-80 talet när man gick på fik och glufsade i sej en sån, galet goda och jag tror att vi kallade dom för glasstrut eller glassbakelse vilket visade sej vara helt fel, Gotländska skarpskyttar är det rätta namnet och man kan hitta dom i kokböcker från så tidigt som 1911
Receptet ger ca 6 glassbakelser på 7-8 cm, går även bra att göra en större tårta i springform. Receptet ger ca 6 glassbakelser på 7-8 cm, går även bra att göra en större tårta i springform. Receptet ger ca 6 glassbakelser på 7-8 cm, går även bra att göra en större tårta i springform. Receptet ger ca 6 glassbakelser på 7-8 cm, går även bra att göra en större tårta i springform
Nästa gång ska efter halva frystiden försiktigt gröpa ur glassbakelserna och fylla hålet med färska lättsockrade bär, eller kanske en chokladmousse… mmm… kom bara ihåg att bädda igen gropen efter dig, så att choklad- eller bärgömman blir en trevlig överraskning
Till dessert hade Jennie förberett en Glassbakelse som var väldigt god. Glassbakelsen bestod av en chokladmaräng med vaniljglass i som serverades med en klick grädde, bär och chokladsås
I fredags gjorde jag frozen cheesecake med daim som små glassbakelser. Receptet är lätt, halv sats ger fyra stycken bakelser eller så gör man hel sats & får åtta stycken bakelser eller en tårta i en springform, valet är ditt
efterrätt, gör egna glass sandwichar, gör glass utan glassmaskin, glass med smak av vit choklad och hallon, glass sandwich av pepparkakor, glassbakelser, pepparkakor, sandwich av pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.