Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg frysta banan och frysta bär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min
Busenkelt recept på hemgjord glass. Hemgjord glass med jordgubbar. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras
Det är avokadon och kokosmjölken som står för krämigheten, men moussen smakar verkligen inte avokado, om man nu som jag ännu inte har hoppat på avokadotåget till 100%, utan bara lite grann
Här är ett riktigt bra recept på hemmagjord glass med smak av kokos. En glassmaskin är till stor hjälp, för den fryser glassen under konstant rörelse vilket motverkar bildandet av stora iskristaller
(Beskrivning på hur du smälter choklad över vattenbad >>). Fler tips på desserter hittar du HÄR >>. Himmelskt god chokladmousse med toblerone - detta recept ger ca 4 portioner
I fredags testade vi att göra chokladmousse på avokado från boken Mera Vego. Han var också den enda som på förhand visste ingrediensinnehållet vilket kan ha påverkat
Man mixar ihop en ärtglass såklart. Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåse gröna ärtor i frysen och några sketna frukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.