Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
12 dl mjölk. 1 1 1/2 dl vispgrädde. 1 2 msk vaniljsocker . 11-2 tsk mald kanel. 12-3 dl mosade bär eller sylt. 1 2 dl finhackad choklad. 1 2-3 msk likör . 12 msk punsch och 1/2 dl hackad mandel. 1 2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak Vispa samman äggulor och socker. 1Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då
Glassgalningar, se hit. (Du behöver alltså bara tre ingredienser, en elvisp, en bunke och en form. Har ni testat det här nya att man ska blanda grädde och kondenserad mjölk och frysa till glass
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg frysta banan och frysta bär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min
Busenkelt recept på hemgjord glass. Hemgjord glass med jordgubbar. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.