Alltså det här med glass gjord på frysta bananer, är inte det bara för gott. Den här godingen gjorde jag som kvällsmat eller större kvällsmål när jag kom hem sent en kväll från jobbet och var väldigt hungrig
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Jag föreställer mig att det också skulle vara gott med någon ansjoviscrème eller böcklingpasta. Du kan i stort sett använda vilken sorts tapenade, röra eller pesto du vill
Kör alla ingredienserna i en mixer eller med mixerstav, ska du blanda drink till ett glas så räcker det att du skakar ingredienserna i en shaker eller liknande tillsammans med ett gäng isbitar
Den här kokoskolasåsen är sagolikt god till alla slags fruktsallader, men också till glass, eller varför inte till amerikanska pannkakor om man riktigt vill lyxa till det
En klar hit på rostat bröd med en bit god ost, och ljuvlig till vaniljglass. Jag använde laktosfritt smör i min curd, men det går säkert lika bra med mjölkfritt margarin om man inte tål eller vill använda smör
Creme fraicheVaniljsocker (hoppa över helt eller använd vaniljessens som är anpassad till LCHF kost)ellerVaniljglasseller Vispad grädde (passar bra till LCHF)Använd ugnsfasta portionsformar så har du gjort det enkelt för dig
Lika god är den också på vaniljglass som dessert. Blåbärsbalsamico passar utmärkt till en viltmiddag som topping på sallad eller istället för gelé eller sylt som tillbehör till köttet
Detta är då min egen kladdkaksglass. Kladdkaka och glass ihop – som sagt, OLAGLIGT gott. Glassen gör du enkelt utan maskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.